
Orangeriet restaurang Salamander Café & bar
Öppettider under parkens öppetdagar
Orangeriet restaurang: kl.11.30-15.00
Salamander Café & bar: 10.30-16.30
Här hittar du parkens öppettider >>>
Boka bord
Välkommen att boka bord via mail info@orangerietbastad.se
Vänligen notera att Orangeriet restaurang är beläget inne
i Norrvikens trädgårdar och besöket in i
parken är avgiftsbelagt. Läs mer om entrépriserna här >>>
Vi är en kontantfri anläggning och
välkomnar betalning med kort eller Swish.
Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
e-post: info@orangerietbastad.se
Från jord till bord
Låt Orangeriet restaurang ta dig med på en kulinarisk resa genom Bjäres rika skafferi, trädgården och naturen runt omkring oss. Vår matfilosofi från jord till bord grundar sig på medvetna val och råvaror från lokala bönder och producenter. Vattenkrasse, ramslök, spansk körvel och andra örter plockar vi från Norrvikens skogar och köksträdgård, honung kommer från våra vänner i bigården och frukten skördar vi från Norrvikens egna odlingar. Ett matäventyr med lokala och härodlade smaker i vårt fantastiska orangeri, där gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Meny
Lunch serveras kl. 11.30-15.00
Bjärekyckling 209
Majs, svartkål, blomkål, dragonsky, syrade björnbär
Dagens fångst 209
Palsternacka, Västeråsgurka, krondill, sås på insjökräfta
Svampsoppa 189
Rostad pumpa, alpost, zucchini, fänkål
Varma blåbär 130
Kardemummakaka, mascarponeglass och mandel
För dom små
Pannkakor 95
3 st pannkakor med vår egen sylt och grädde
Köttbullar 95
Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon
Kaffe ingår alltid när ni beställer lunch från Orangeriets à la cartemeny!

Boka årets julbord
Välkommen till ett stämningsfullt julbord i hjärtat av Norrviken, där klassiska smaker möter lokala råvaror från Bjäre. I Orangeriets varma miljö och trädgårdarnas vinterglans skapas en helhetsupplevelse fylld av tradition, dofter och julens magi. Vissa datum kombineras dessutom med vårt evenemang Juldrömmar, och för företag finns möjlighet att förena julbordet med inspirerande konferensupplägg. Upplev ett julbord lagat med hjärta – från 875 kr – under utvalda datum 4–6 december och 10–14 december.

Julbuffé under Juldrömmar
Under Juldrömmar på Norrviken serveras en härlig julbuffé i Orangeriet restaurang på lördagar kl. 12.15–15.00 och söndagar kl. 12.15-17.00. Buffén bjuder på ett urval av julens klassiker och blir en perfekt inledning på ditt Juldrömmar-besök – en stund att samlas, njuta och ladda upp inför upplevelsen i den stämningsfulla parken.
Datum:
Lördag–söndag 6–7 december och 13–14 december
Pris:
Vuxen: 495 kr (inkl. moms)
Barn 4–12 år: 250 kr
Barn 0–3 år: gratis
Tänk på att inträde till Juldrömmar tillkommer när du bokar julbuffén.

Festligheter
Bröllop, privata tillställningar eller företagsfester - Norrviken är den perfekta platsen för festligheter. Orangeriet restaurang suddar ut gränserna mellan ute och inne, med ett otroligt ljusinsläpp som skapar en magisk atmosfär. Med stor passion och gediget engagemang hjälper vi dig att skapa minnesvärda upplevelser.

Fika på Salamander Café & bar
Här doftar det av nybryggt kaffe och hembakta godsaker – bullar, kakor och bakverk gjorda med kärlek och omsorg. En perfekt plats att slå dig ner för en stunds njutning, mitt i Norrvikens trädgårdar. Välj en klassisk favorit eller upptäck något nytt, och låt fikastunden bli en upplevelse fylld av smak och atmosfär.

Jobba hos oss
Orangeriet restaurang är en del av Scandinavian Resorts, som finns i fjällen och på västkusten. Vill du bli en del av vårt team? Läs mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka lediga tjänster som finns att söka just nu.

Smaker från Bjäre
På Orangeriet skapar vi vällagad mat med råvaror från Bjäres rika skafferi, där kvalitet och hållbarhet går hand i hand. Vår matfilosofi bygger på närproducerade ingredienser och säsongens skiftningar, där vi strävar efter att varje tallrik ska innehålla något från Norrvikens egna trädgårdar – från jord till bord.
Genom att i största möjliga mån samarbeta med lokala producenter minskar vi onödiga transporter och stärker det närliggande jordbruket. Menyn formas efter tillgång, där grönsaker ofta står i centrum och kompletteras med noga utvalt protein. Vår ambition är att lyfta fram fler vegetariska alternativ, utan att kompromissa med smak och kreativitet.
Hållbarhet genomsyrar hela vårt arbete, från källsortering och återvinning till vår kompostmaskin som omvandlar matavfall till näringsrik jord – en cirkulär process där det som serveras på tallriken en dag kan bidra till nya skördar i vår köksträdgård nästa.

”Vi älskar mat, vi använder råvarorna med varsamhet, vi gillar tydliga smaker och vi krånglar inte till det i onödan även om vi gärna experimenterar, främst med lite annorlunda kombinationer. Vi går gärna ut i trädgården eller köksträdgården för att plocka blommor och blad att förgylla våra maträtter med.”
Calle Örtendal, Köksmästare