Hoppa till huvudinnehållet

Orangeriet restaurang Salamander Café & bar

Öppettider under parkens öppetdagar
Orangeriet restaurang: kl.11.30-15.00
Salamander Café & bar: 10.30-16.30

Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
e-post: info@orangerietbastad.se

Vi är en kontantfri anläggning och 
välkomnar betalning med kort eller Swish.

Från jord till bord

Låt Orangeriet restaurang ta dig med på en kulinarisk resa genom Bjäres rika skafferi, trädgården och naturen runt omkring oss. Vår matfilosofi från jord till bord grundar sig på medvetna val och råvaror från lokala bönder och producenter. Vattenkrasse, ramslök, spansk körvel och andra örter plockar vi från Norrvikens skogar och köksträdgård, honung  kommer från våra vänner i bigården och frukten skördar vi från Norrvikens egna odlingar. Ett matäventyr med lokala och härodlade smaker i vårt fantastiska orangeri, där gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Meny

Lunch serveras kl. 11.30-15.00

Örtstekt lamm  209
Lamminnanlår och lammbog, spetskål, rädisor, sötsyrlig dillvelote, rapsskott, rosmarinhonung

Rimmad torsk  209 
Morot, sotad gurka, fermenterad blomkål, smörsås smaksatt med rabarber

Dill- och gingravad lax  199 
Purjolök, dillfärskost, brynt smör, kavringscrisp, syrad kålrabbi, rädisa

Krämig Nässelsoppa  189
Ramslök, prästostkräm, rostad blomkål, inkokt vit sparris, salta solroskärnor, krasse

Rabarber  130
Inkokt rabarber, vitchokladkräm, rabarberconsommé, vaniljglass

För dom små

Pannkakor  95
3 st pannkakor med vår egen sylt och grädde

Köttbullar  95
Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

 

Kaffe ingår alltid när ni beställer lunch från Orangeriets à la cartemeny!

Smaker från Bjäre

På Orangeriet skapar vi vällagad mat med råvaror från Bjäres rika skafferi, där kvalitet och hållbarhet går hand i hand. Vår matfilosofi bygger på närproducerade ingredienser och säsongens skiftningar, där vi strävar efter att varje tallrik ska innehålla något från Norrvikens egna trädgårdar – från jord till bord.

Genom att i största möjliga mån samarbeta med lokala producenter minskar vi onödiga transporter och stärker det närliggande jordbruket. Menyn formas efter tillgång, där grönsaker ofta står i centrum och kompletteras med noga utvalt protein. Vår ambition är att lyfta fram fler vegetariska alternativ, utan att kompromissa med smak och kreativitet.

Hållbarhet genomsyrar hela vårt arbete, från källsortering och återvinning till vår kompostmaskin som omvandlar matavfall till näringsrik jord – en cirkulär process där det som serveras på tallriken en dag kan bidra till nya skördar i vår köksträdgård nästa.

”Vi älskar mat, vi använder råvarorna med varsamhet, vi gillar tydliga smaker och vi krånglar inte till det i onödan även om vi gärna experimenterar, främst med lite annorlunda kombinationer. Vi går gärna ut i trädgården eller köksträdgården för att plocka blommor och blad att förgylla våra maträtter med.” 

Calle Örtendal, Köksmästare