Julen är en tid för traditioner, gemenskap och härliga smaker. Vad kan vara bättre än att fira detta på Orangeriet restaurang?
Med inspiration från årets tema äventyr tar vi dig med på en kulinarisk resa genom Bjäres matskafferi, trädgården och naturen runt omkring oss. Vår matfilosofi från jord till bord grundar sig på medvetna val och råvaror från lokala bönder och producenter. Vattenkrasse, ramslök, spansk körvel och andra örter plockar vi från Norrvikens skogar och köksträdgård, honung från våra vänner i bigården samt frukt och nötter från Norrvikens egna odlingar. Ett matäventyr med lokala och härodlade smaker i vårt fantastiska orangeri, där gränsen mellan ute och inne suddas ut.
Hummersoppa med tartar på regnbågslax & forellrom, gurka, picklad kålrabbi samt rostad pumpa
*
Svensk kryddstekt oxfilé, saltbakade gulbetor, stekta trattkantareller, grönkål, madeirasky samt potatisgratäng med Västerbottenost
*
Karamelliserad chokladmousse, citronkaka, jordärtskocksfudge & hasselnötter
645 kr
Avhämtning dagen innan nyårsafton, dvs 30 december mellan kl 11:00-12:00
Orangeriet restaurang
november & december
serveras julbuffé & julbord enligt nedan
Salamander Café & bar
november & december
öppet i samband med julbuffé & julbords servering
Vid frågor eller funderingar, kontakta oss via mail info@orangerietbastad.se så hjälper vi er.
Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
e-post: info@orangerietbastad.se
Vi är en kontantfri anläggning och tar endast
Swish och kort.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Orangeriet restaurang är en del av Norrvikens trädgårdar och omfattas därför av entréavgift.
Julbord med smaker av Bjäre
Julen är en tid för traditioner, gemenskap och härliga smaker. Vad kan vara bättre än att fira detta på Orangeriet restaurang? Vi bjuder in till ett traditionellt skånskt julbord i en magisk miljö fylld med julstämning, lokala smaker och gediget mathantverk. Upplev en smakresa genom Bjäre med delikatesser från lokala producenter och rätter lagade på närodlade råvaror.
Se vad som serveras på julbordet här >>>
Under torsdagar och fredagar kommer en DJ finnas på plats för att förhöja stämningen ytterligare. Pris 925 kr. Boka bord här >>>
Julen är en tid för traditioner, gemenskap och härliga smaker. Vad kan vara bättre än att fira detta på Orangeriet restaurang? Dagtid utvalda datum dukar vi upp en julbuffé för hela familjen, det bjuds på typiska julsmaker från Skåne och Bjäre. Allt i en magisk miljö fylld med julstämning, lokala smaker och gediget mathantverk från lokala producenter och rätter lagade på närodlade råvaror.
Se vad som serveras på julbuffén här >>>
Julbuffén serveras lördagar kl 12:00-15:00 och söndagar 12:00-17:00. 395 kr/vuxen och barn upp till 12 år 175kr, barn 0-3 år äter gratis i betalde vuxens sällskap. Boka här >>>
I Julbuffén ingår inte entré till parken.
Salamander Café & bar förvandlas under adventstid till en konfektyrbutik där du bland annat kan njuta av hemlagade smörkolor, lakritsremmar och polkagrisar. En känsla av en gammaldags godisbutik full av söta överraskningar.
Oavsett om det handlar om bröllop, privata tillställningar eller företagsfester, är Norrviken den perfekta platsen för festligheter. Orangeriet restaurang är en lokal där gränserna mellan ute och inne suddas ut, med ett otroligt ljusinsläpp som skapar en magisk atmosfär. Med stor passion och gediget engagemang hjälper vi dig att skapa minnesvärda upplevelser för dig och dina gäster.
Orangeriet restaurang är en del av Scandinavian Resorts, som finns i fjällen och på västkusten. Vill du bli en del av vårt team? Läs mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka lediga tjänster som finns att söka just nu.
Med smaker från Bjäres matskafferi skapar vi vällagad mat av hög kvalitet som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också reflekterar vår passion för hållbarhet och närproducerade råvaror. Genom att använda lokala ingredienser strävar vi efter att erbjuda våra gäster en genuin och minnesvärd matupplevelse som speglar Norrviken som plats och vår passion för matlagning. Vår ambition är att varje tallrik vi serverar ska innehålla något från Norrvikens trädgårdar. Det är för oss från jord till bord.
”Vi älskar mat, vi använder råvarorna med varsamhet, vi gillar tydliga smaker och vi krånglar inte till det i onödan även om vi gärna experimenterar, främst med lite annorlunda kombinationer. Vi går gärna ut i trädgården eller köksträdgården för att plocka blommor och blad att förgylla våra maträtter med.”
Calle Örtendal, Köksmästare
Att arbeta hållbart och göra medvetna val är en viktig del av vår matfilosofi. Att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med lokala producenter och med råvaror från Norrvikens egna trädgårdar gör att vi undviker onödiga transporter, samtidigt som vi stöder det lokala. Vår självklara ambition är att använda råvaror i säsong, främst grönsaker som odlas i vårt närområde. Det innebär att vår meny utformas utifrån tillgängligt utbud.
Oftast komponeras våra rätter utifrån vilken grönsak som finns på tallriken. Därefter adderar vi proteinet. Att låta grönsakerna spela huvudnumret och lyfta in fler vegetariska komponenter är ytterligare ett led i vårt hållbarhetsarbete. Självklart arbetar vi aktivt och systematiskt med källsortering och återvinning. Vår kompostmaskin omvandlar matavfall till näringsrik jord som återanvänds i vår köksträdgård. Ett fantastiskt sätt att skapa en hållbar cirkulär process.