Äntligen slår vi upp dörrarna igen och välkomnar alla våra gäster, nya som återkommande.
Orangeriet restaurang är en upplevelse för alla sinnen. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar. Njut av en god kaffe, känn doften av nybakat eller stilla din hunger med en à la carte lunch, se meny längre ner.

Enklare rätter, drycker och fika kan du köpa i Salamander café & bar.

Öppet lördagar & söndagar i april!

3-rätters valborgsmeny

Valborg

På valborgsmässoafton serverar vi en 3-rätters valborgsmeny mellan 17.00-20.30.

Inkokt vit sparris & sotad regnbåge med stenbitsrom samt citronemulsion.

Mörbakad kalvbringa med rökt rödbeta & kräm på palsternacka. Serveras med rabarbersky och färskpotatis.

Mjölkchokladkräm med havtornsglass & mandelkaka.

525:- för vuxna
265:- för barn upp till 12

Endast förbokade sällskap.

Boka

Valborg

Vår i Orangeriet restaurang

Lunchmeny

Lunch kl. 11.30-15.00

Vegetarisk 165:-

Nässelsoppa med pocherat ägg – variation på blomkål – fänkål

Kött 195:-
2 detaljer av skånskt lamm – rotsellerikräm – maskros – kål – ramslökssky

Fisk 195:-
Hällstekt kummel – morotspuré – fermenterad morot – havskräftsås – tomater – rädisa

Kall fisk 170:-
Matjessill – 3x lök – rökt gurka – brynt smör – dill och ägg

Dessert 95:-
Mandelmadeleiner med citronkräm, chokladmaränger och hasselnötter

För de små
Pasta med köttfärssås 65:-
Pannkakor med sylt & grädde 55:-

Öppettider & kontakt

Orangeriet och Salmander

Lunch servers kl 11.30-15.00 under parkens öppettider.

Avvikelser kan förekomma. För större bokade sällskap
och konferenser har vi öppet hela året.

Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
E-post: info@orangerietbastad.se

Restaurangchef
Fredrik Backner
Tel: +4670 2347489
E-post: fredrik@orangerietbastad.se

Vi är en kontantfri anläggning och tar endast
swish och kort.

Vi arbetar ständigt för att minska smittspridningen och fortsätter precis som vi alltid gjort med noggrann egenkontroll och uppföljning för att säkerställa att regler följs och hygienarbetet sköts. Vi anser att detta är väldigt viktigt även under normala förhållanden och praktiserar alltid en god handhygien.

Våra serveringslokaler är stora och rymliga med gott om avstånd mellan bord och stolar.
Orangeriet som är vår huvudsakliga restaurangpunkt är helt i glas och kan öppnas upp för mer utomhusliknande upplevelse.

Vid behov markeras matsalen upp med avståndslappar och avspärrnings rep. Under högt tryck använder vi oss av entrévärd och i vissa fall även ordningsvakter för att undvika eller åtminstone minska eventuell köbildning.

Vi har många in- och utgångar som kan nyttjas för att optimera flödet och gott om utbildad personal som gärna hänvisar våra gäster i rätt riktning.

Vid extremfall har vi även tält till vårt förfogande som vi snabbt kan få upp om köbildning skulle behöva flyttas utomhus.

All matservering med undantag för caféprodukter serveras till bords och alla gäster möts av Hovmästare vars jobb i första hand är att sprida ut gästerna så gott som möjligt.

Personal såväl som gäster uppmanas muntligt samt via affischering till att hålla avstånd samt sköta sin handhygien med regelbunden handtvätt.

Handsprit finns utplacerade överallt i matsal och i alla våra många badrum.

Vi rengör regelbundet områden och ytor som berörs ofta. Detta innefattar bland annat dörrhandtag, kortterminaler, vattenblandare, bänkytor samt ta-det-själv stationer såsom kaffebryggare och vattensifon.

Ni är varmt välkomna med frågor eller funderingar som berör vårt arbete. Vi gör vårt allra bästa för att skapa en trygg miljö för gäster, besökare och medarbetare.

 

SALAMANDER CAFÉ & BAR

SALAMANDER CAFÉ & BAR

Ta en paus. Kom in på en fika med nybryggt ekologiskt kaffe. Nytt för i år är att Salamander café får ett helt nytt sortiment, fullt av hembakade småkakor och fräscha smörgåsar.

CHOCOLATERIAN

CHOCOLATERIAN

Njut av lunch med en espresso till havsutsikt, Italiensk gelato-på skånska eller titta in i vår pralinverkstad. Chocolaterian har öppet året om.

Läs mer

pick-nick i parken

pick-nick i parken

Köp något gott på Salmander Café och bar och ta med till vår vackra körsbärsträdgård som är underbar på våren.

Anders Dahlbom

Vårt team

Orangeriet restaurang bytte ägare 1 januari och Anders Dahlbom klev in som gastronomisk ledare.

Tillsammans med den befintliga styrkan på Orangeriet kommer Anders bevara och utveckla vår unika matdestination.

Jag ser fram emot att få arbete med alla lokala råvaror som regionen har att erbjuda och sätta min signatur på framtida menyer tillsammans med vårt team. Norrviken andas gastronomi som vi skall förvalta och utveckla”, säger Anders.

Vårt team