Orangeriet restaurang är en upplevelse för alla sinnen. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar. Njut av en god kaffe, känn doften av nybakat eller stilla din hunger med en à la carte lunch, se meny längre ner.

Enklare rätter, drycker och fika kan du köpa i Salamander café & bar.

Öppet dagligen maj – september!

Kvällsöppet

23 juli kl. 18-22

Halstrade pilgrimsmusslor med gurka, fänkål och späda blad samt en emulsion på brynt smör.

Bjärekyckling, kål, saltbakade betor och kräm på rotselleri. Serveras med trädgårdssky.

Bakad mjölkchokladkräm med gräddfilsglass, hallon, maräng och saltrostade mandlar.

Pris 545:-

Endast förbokade sällskap

info@orangerietbastad.se

23 juli kl. 18-22

Sommar i Orangeriet restaurang

Lunchmeny

Lunch 11.30-15.00

Vegetarisk/Vegan
Kyld trädgårdssoppa – jordgubbar – tomat – gurka – rabarber – örtkräm – kavringskrutong
175:-

Kött
Mörbakad skånsk gris – broccoli – majrova – stekta kantareller – svartvinbärssky – inlagda vinbär
195:-

Fisk
Dillbakad långa – kålrabbi – grönärtskräm – fläderpicklade betor – havskräftsås
195:-

Kall fisk
Kallrökt lax – grillad citronemulsion – blomkål – isopmarinerad rödlök – rädisa
175:-

Kycklingsallad
Lättrökt Bjärekyckling – tomat – prästostemulsion – groddar – rågbrödskrutonger
165:-

Dessert
Jordgubb och flädersorbet – rostad vit choklad – drömmar – jordgubbspannacotta – fläderkräm
110:-

För de små
Pasta med köttfärssås
75:-
Pannkakor med sylt & grädde
75:-

Kaffe ingår alltid när ni beställer lunch från Orangeriets à la cartemeny!

Öppettider & kontakt

Orangeriet och Salmander

Orangeriet

Lunch serveras kl 11.30-15.00 under parkens öppettider.

Avvikelser kan förekomma. För större bokade sällskap
och konferenser har vi öppet hela året.

Salamander

10.30-16.30 under parkens öppettider.

Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
E-post: info@orangerietbastad.se

Restaurangchef
Fredrik Backner
Tel:073 -234 74 89
E-post: fredrik@orangerietbastad.se

Vi är en kontantfri anläggning och tar endast
swish och kort.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.

Vi arbetar ständigt för att minska smittspridningen och fortsätter precis som vi alltid gjort med noggrann egenkontroll och uppföljning för att säkerställa att regler följs och hygienarbetet sköts. Vi anser att detta är väldigt viktigt även under normala förhållanden och praktiserar alltid en god handhygien.

Våra serveringslokaler är stora och rymliga med gott om avstånd mellan bord och stolar.
Orangeriet som är vår huvudsakliga restaurangpunkt är helt i glas och kan öppnas upp för mer utomhusliknande upplevelse.

Vid behov markeras matsalen upp med avståndslappar och avspärrnings rep. Under högt tryck använder vi oss av entrévärd och i vissa fall även ordningsvakter för att undvika eller åtminstone minska eventuell köbildning.

Vi har många in- och utgångar som kan nyttjas för att optimera flödet och gott om utbildad personal som gärna hänvisar våra gäster i rätt riktning.

Vid extremfall har vi även tält till vårt förfogande som vi snabbt kan få upp om köbildning skulle behöva flyttas utomhus.

All matservering med undantag för caféprodukter serveras till bords och alla gäster möts av Hovmästare vars jobb i första hand är att sprida ut gästerna så gott som möjligt.

Personal såväl som gäster uppmanas muntligt samt via affischering till att hålla avstånd samt sköta sin handhygien med regelbunden handtvätt.

Handsprit finns utplacerade överallt i matsal och i alla våra många badrum.

Vi rengör regelbundet områden och ytor som berörs ofta. Detta innefattar bland annat dörrhandtag, kortterminaler, vattenblandare, bänkytor samt ta-det-själv stationer såsom kaffebryggare och vattensifon.

Ni är varmt välkomna med frågor eller funderingar som berör vårt arbete. Vi gör vårt allra bästa för att skapa en trygg miljö för gäster, besökare och medarbetare.

 

SALAMANDER CAFÉ & BAR

SALAMANDER CAFÉ & BAR

Ta en paus. Kom in på en fika med nybryggt ekologiskt kaffe. Nytt för i år är att Salamander café får ett helt nytt sortiment, fullt av hembakade småkakor och fräscha smörgåsar.

CHOCOLATERIAN

CHOCOLATERIAN

Njut av lunch med en espresso till havsutsikt, Italiensk gelato-på skånska eller titta in i vår pralinverkstad. Chocolaterian har öppet året om.

Läs mer

pick-nick i parken

pick-nick i parken

Köp något gott på Salmander Café och bar och ta med till vår vackra körsbärsträdgård som är underbar på våren.

Anders Dahlbom

Vårt team

Orangeriet restaurang bytte ägare 1 januari och Anders Dahlbom klev in som gastronomisk ledare.

Tillsammans med den befintliga styrkan på Orangeriet kommer Anders bevara och utveckla vår unika matdestination.

Jag ser fram emot att få arbeta med alla lokala råvaror som regionen har att erbjuda och sätta min signatur på framtida menyer tillsammans med vårt team. Norrviken andas gastronomi som vi skall förvalta och utveckla”, säger Anders.

Vårt team