Orangeriet restaurang

Med inspiration från årets tema äventyr tar vi dig med på en kulinarisk resa genom Bjäres matskafferi, trädgården och naturen runt omkring oss. Vår matfilosofi från jord till bord grundar sig på medvetna val och råvaror från lokala bönder och producenter. Vattenkrasse, ramslök, spansk körvel och andra örter plockar vi från Norrvikens skogar och köksträdgård, honung från våra vänner i bigården samt frukt och nötter från Norrvikens egna odlingar. Ett matäventyr med lokala och härodlade smaker i vårt fantastiska orangeri, där gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Lunchmeny
11.30-15:00

Lamm 205 kr
Rödvinsbräserad lammbog & lammkorv från Lindegrens
Pumpa, syrad kål, rostad spetskål, lammsky med grillad citron

Kolja 205 kr
Rökt blåmusselsås, vodkamarinerad, egensaltad stenbitsrom,
blomkål, gulmorot, ramslök

Gravad lax 195 kr
Gingravad regnbågslax, inlagd lök, skånsk senap, rädisa, gurka,
saltbakad gulbeta, örtsallad

Nässelsoppa 185 kr
Lantägg 64 grader, anisinkokt fänkål, fermenterad morot, vit
sparris, körvel, krasse

Rabarber 130 kr
Rabarberglass, inkokt rabarber, saltrostade hasselnötter, maräng, citron

Pannkakor 90 kr
3 st pannkakor med vår egen sylt, grädde

Köttbullar 90 kr
Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon

Kaffe ingår alltid när ni beställer lunch från Orangeriets à la cartemeny!

Välkommen till oss

Kontakt

Orangeriet restaurang, Salamander Café & bar
och Victoriahuset

Kontakt
Tel: 0431-30 21 10
e-post: info@orangerietbastad.se

Vi är en kontantfri anläggning och tar endast
Swish och kort.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.

Orangeriet restaurang är en del av Norrvikens trädgårdar och omfattas därför av entréavgift.

Öppettider

Vecka 14-17: onsdag-söndag,
Vecka 18-36: dagligen

Orangeriet restaurang:

11:30-15:00

Brunch & Bubblor 395 kr 28 april

Upplev Orangeriets magiska brunch – begränsat antal platser, så boka redan idag!
Boka bord här >>>

Salamander Café & bar:

10:30 -16:30

Vi har ingen bordsbokning för mindre sällskap. Är ni ett sällskap på över 15 gäster som önskar äta hos oss? Kontakta oss via mail info@orangerietbastad.se så hjälper vi er.

SALAMANDER CAFÉ & BAR

SALAMANDER CAFÉ & BAR

Ta en avkopplande paus på Salamander Café & bar. Här kan du njuta av lättare lunchrätter och matiga smörgåsar. Det serveras även härliga kakor och bakverk, bland annat caféets berömda kardemummabullar. Slå dig ner där inne, på uteserveringen eller njut av din fika ute i parken.

Festligheter

Festligheter

Oavsett om det handlar om bröllop, privata tillställningar eller företagsfester, är Norrviken den perfekta platsen för festligheter. Orangeriet restaurang är en lokal där gränserna mellan ute och inne suddas ut, med ett otroligt ljusinsläpp som skapar en magisk atmosfär. Med stor passion och gediget engagemang hjälper vi dig att skapa minnesvärda upplevelser för dig och dina gäster.

 

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Orangeriet restaurang är en del av Scandinavian Resorts, som finns i fjällen och på västkusten. Vill du bli en del av vårt team? Läs mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka lediga tjänster som finns att söka just nu.

Lediga jobb

Vår matfilosofi

Med smaker från Bjäres matskafferi skapar vi vällagad mat av hög kvalitet som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också reflekterar vår passion för hållbarhet och närproducerade råvaror. Genom att använda lokala ingredienser strävar vi efter att erbjuda våra gäster en genuin och minnesvärd matupplevelse som speglar Norrviken som plats och vår passion för matlagning. Vår ambition är att varje tallrik vi serverar ska innehålla något från Norrvikens trädgårdar. Det är för oss från jord till bord.

”Vi älskar mat, vi använder råvarorna med varsamhet, vi gillar tydliga smaker och vi krånglar inte till det i onödan även om vi gärna experimenterar, främst med lite annorlunda kombinationer. Vi går gärna ut i trädgården eller köksträdgården för att plocka blommor och blad att förgylla våra maträtter med.” 

Calle Örtendal, Köksmästare

Vår matfilosofi

En hållbar matupplevelse

Att arbeta hållbart och göra medvetna val är en viktig del av vår matfilosofi. Att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med lokala producenter och med råvaror från Norrvikens  egna trädgårdar gör att vi undviker onödiga transporter, samtidigt som vi stöder det lokala. Vår självklara ambition är att använda råvaror i säsong, främst grönsaker som odlas i vårt närområde. Det innebär att vår meny utformas utifrån tillgängligt utbud.

Oftast komponeras våra rätter utifrån vilken grönsak som finns på tallriken. Därefter adderar vi proteinet. Att låta grönsakerna spela huvudnumret och lyfta in fler vegetariska komponenter är ytterligare ett led i vårt hållbarhetsarbete. Självklart arbetar vi aktivt och systematiskt med källsortering och återvinning. Vår kompostmaskin omvandlar matavfall till näringsrik jord som återanvänds i vår köksträdgård. Ett fantastiskt sätt att skapa en hållbar cirkulär process.

En hållbar matupplevelse