Trädgårdskalender

Norrvikens trädgårdskalender följer parkens almanacka och beskriver trädgårdarnas sju säsonger. Under varje säsong finner du information om vad som blommar i parken och trädgårdstips. 

Vårvinter

Vårvinter

Det är nu de tidigaste lökarna dyker upp och byter av vinterns blommande buskar som börjar sjunga på sista versen nere i Skåne. Allt är stilla i parken, men under jorden börjar saker och ting så sakta att röra på sig.

Läs mer

Vår

Vår

Solen och värmen driver fram all den kraft som varit fördold i knöl, lök och knopp. Den första vågen av vårflor på marken och blom på bar kvist suddar snabbt bort minnena av den långa vintern i ett enda penseldrag.

Läs mer

Försommar

Försommar

Vårfloret är i sitt esse! Mycket blomning i rosa och vitt, körsbärsträd och magnolior. Så småningom även rhododendron, buskpioner och en av Norrvikens rariteter, näsduksträden.

Läs mer

Sommar

Sommar

Rhododendron och hortensior definierar sina platser, medan perenner och sommarblommor tävlar om uppmärksamheten i backen. Lustfyllt och fagert i kubik!

Läs mer

Sensommar

Sensommar

I vattenträdgården fortsätter hortensiorna att blomma om än något blekta medan alla sommarblommor visar sitt överdåd och sin givna plats i varje trädgård och park.

Läs mer

 

Höst

Höst

Nu börjar det skifta i rött och gult och äppleskörden är i full gång. Höstanemonen lyser vit och höstsilveraxethar äntligen bestämt sig för att blomma.

Läs mer

 

Vinter

Vinter

När frosten biter sig fast kan du på din vinterpromenad mötas av våra tappra vinterblommare – trollhasseln med sina solgula blommor och kejsarolvonets rosa doftande blommor. Snödropparna sticker upp i rabatter, på stigar och i raviner när våren närmar sig.

Läs mer

Köp säsongskort 2023