Trädgårdskalender Trädgårdskalender

Trädgårdskalender

På gång i trädgården

Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)431-30 21 00
v 49-8

När frosten biter sig fast kan du på din vinterpromenad mötas av våra tappra vinterblommare – trollhasseln med sina solgula blommor och kejsarolvonets rosa doftande blommor. Snödropparna sticker upp i rabatter, på stigar och i raviner när våren närmar sig.

Läs mer
v 9-12

Tidiga vårtecken är hasselns tidiga blomning, väl inneslutna i de vackra rödgröna knopparna. Krokusen börjar sticka upp lite varstans. Längre fram i mars-april sprider scillan ut sig och upp mot åsen finns naturens vilda vårtecken med blåsippor.

Läs mer
v 13-17

Kring lövsprickningen bär katsuran sina violetta blommor nere i den Japanska trädgården och skenhasseln blommar i mars/april med blekt gula blommor på bar kvist. De första rhododendron börjar blomma och vitsippan brer ut sig innan boken skapar sitt gröna tak över marken.

Läs mer
v 18-23

Hav av vitsippor och narcisser, blommande körsbärsträd, magnolior samt blomsterkorneller. Så småningom även rhododendron och buskpioner och i början av juni blommar Norrvikens rariteter näsduksträden, ett av världens vackraste träd.

Läs mer
v 24-32

Hästkastanj och hagtorn tävlar om att vara mest överdådig i all sin fulländade blomsterprakt. Rododendrondalen prunkar i violett och Näsduksträden lyser gräddvita i kvällssolen. I den romantiska parken står krolliljorna i stram givakt medan timjan-mattan besökts av ett första hungrigt bi.

Läs mer
v 33-38

I vattenträdgården prunkar hortensiorna fortfarande i rosa och blått ackompanjerade av astilbe och ormrot.

Läs mer
v 39-48

Nu börjar det skifta i rött och gult och äppleskörden är i full gång. Höstanemonen lyser vit och höstsilveraxet har äntligen bestämt sig för att blomma.

Läs mer