En utflykt för hela familjen

Hela trädgården är som en sagovärld med trolska träd och spännande gångar. Under utflykten kan barn bekanta sig med våra stiliga påfåglar och färgglada koifiskar. Visste du, att koi är en intelligent fisk som kan känna igen människor och tränas på samma sätt som delfiner? Med artisten Hasse Anderssons hjälp har vi skapat en rolig och färgstark trädgård speciellt för barn. 

hasses glada trädgård

Musik, skattjakt samt ett och annat busfrö!

I barnens del av parken, Hasses glada trädgård, växer mest sånt som man kan äta – grönsaker, bär och frukter. På utflykt bland buskarna, träden och de fina odlingslådorna, får barn lära sig hur man odlar och skördar. Det här är en lyssna & lär lekplats för små, nyfikna trädgårdsmästare! Här finns även gitarr trädet , kläpplet, myskojan och nytt för i år är vår Danspaviljong där du kan rocka loss till toner av Hasse. Träna på din balans gör du med Sallys bi-dans på ”Håll balansen vägen”. Sången hittar du i vår app.

Musik, skattjakt samt ett och annat busfrö!

våra djur

Fåglar, fiskar och bin

I trädgården hittar du våra stiliga påfåglar och färgglada koifiskar. Den fridlysta och sällsynta större salamandern är däremot mer skygg och kan bara upptäckas av den skarpögde. Bakom Villa Abelin finner ni vår bigård med sina ståtliga bikupor och i Den lilla trädgården finns våra glada sprättande hönor.

Vi har även mycket fåglar. Tranorna stiger högt över åsen och vid de mindre vattenfallen stannar forsärlan medan rödhaken och ormvråken följer arbetet i trädgården med stor nogsamhet.

Fåglar, fiskar och bin
Skogsslinga för familjen

Skogsslinga för familjen

På skogsslingan som börjar vid Hasses glada trädgård och sträcker sig till Vattenträdgården får du lära dig mer om djuren som bor här på Norrviken och i Skåne. Med förstoringsglas kan du bli insektsdetektiv och klura ut hur du bygger ett insektshotell.

Barnmeny och fika

Barnmeny och fika

I Orangeriet restaurang har vi alltid en meny för barn och på Salmander café & bar finns fullt av hembakade småkakor och bullar.

Orangeriet

Pick-nick i parken

Pick-nick i parken

Ta med egen matsäck på utflykten och njut av pick-nick i vår vackra körsbärsträdgård.