Norrvikens trädgårdar bjuder på nya upplevelser i takt med växlande årstider. Årets tema – renässansen – återfinns i installationer, blommor, dekorationer och evenemang.

Karta över Norrviken

Stilträdgårdarna

Våra vackra trädgårdar

Norrviken är berömt för sina trädgårdar i olika stilar, skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. En visionär som inspirerades av olika länder och tidsepoker, för att sedan ge var trädgård sin egen speciella karaktär. Trädgårdarna bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Läs mer

Trädgårdskalender

Familj & Barn
Villa Abelin

Villa abelin

En historisk mötesplats

I Villa Abelin finner man Orangeriet restaurang med dess unika kök där närodlat och platsrelaterat hyllas. I Salamander café serveras kaffe, glass och bakverk. Njut av originalmålningar i det gröna rummet som vittnar om förra århundradet. I Villan finner man två unika sviter med vacker utsikt över trädgården och rum anpassade för den lilla och stora konferensen.

Norrvikens butik

Handplockat & inspirerande

Laserow på Norrviken – Antikexperterna Karin och Liza Laserow skapar tillsammans med Norrviken dynamik när dåtid möter nutid i vår vackra inredningsbutik. Nu kan du både köpa Norrvikens urval av inredningsdetaljer och unika antikviteter från olika perioder och stilar utvalda av Laserow. Helheten representerar inte bara något som är vackert att se på utan en hållbar stil som varar länge utan att bli daterad.

“We believe in objects with a history and items with an energy created over time.”
Laserow

Butiken har samma öppettider som parken och ni når butiken på 0431-30 21 14.

Bigården

Här gör vi Norrvikens honung

Strax bakom Villa Abelin finner ni vår bigård. Här bor tusentals bin i fint snickrade bikupor, samlade kring ett lusthus. Bigården sköts av Biföreningen Lilla Båstad och med de flitiga binas hjälp produceras här Norrvikens egen honung, som kan köpas i Norrvikens butik.

Läs mer

Bigården
Hasses glada trädgård

Hasses glada trädgård

Speciellt gjord för barnen

Redan för 100 år sedan påpekade Rudolf Abelin vikten av en speciell plats för barnen i trädgården.

Därför är det extra roligt att den mångsidiga artisten Hasse Andersson, skapat en barnsligt rolig och färgstark trädgård för barnen här på Norrviken. Den är utformad för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. En trädgård full av musik och glada överraskningar!

Läs mer

Hyllningsträdgård till Ulla Molin

Molins

Vår hyllningsträdgård Molins, skapad i Ulla Molins anda av en annan välkänd profil i trädgårdskretsar, Heidi Palmgren.

Ulla var en föregångare till den moderna, funktionalistiska villaträdgården – välbekant idag, nytänkande på 60-talet. Hon förespråkade att där skulle finnas många olika rumsligheter, precis som i ett hem. Växtligheten skulle ha en tydlig stomme av bladgrönt, formstarkt och tuktat, med det fritt yviga som kontrast. Här finns mycket inspiration att ta hem till den egna trädgården.

Läs mer

Köksträdgården

Norrvikens köksträdgård

 

Köksträdgården utanför Victoriahuset är till för ögat och gommen, för inspiration och kunskapstörst. Här odlar vi grönsaker och örter som vi kan använda i vår restaurang. Samtidigt vill vi ge dig idéer och uppslag för din egen odling. Självklart växlar odlingen efter säsong så förändringar i odlingsbäddar förekommer.

Läs mer om Victoriahuset

Våra djur

Liv & färg i trädgården

Det är inte bara växter som ger trädgården dess tjusning. Här kan du också bekanta dig med våra stiliga påfåglar och färgglada koifiskar. Visste du, att koi är en intelligent fisk som kan känna igen människor och tränas på samma sätt som delfiner? Den fridlysta och sällsynta större salamandern är däremot mer skygg och kan bara upptäckas av den skarpögde. Bakom Villa Abelin finner ni vår bigård med sina ståtliga bikupor och i Molins finns våra glada sprättande hönor.

Våra djur
Vår historia

Vår historia

I Rudolfs
fotspår

Norrvikens Trädgårdar är en förverkligad dröm. Rudolf Abelin var trädgårdsentusiast, hängiven folkbildare och en visionär. Till Båstad kom han 1906, sökandes efter en plats där han kunde skapa ett ”levande trädgårdsmuseum”. I glaspaviljongerna, i anslutning till Victoriahuset, presenteras utställningen ”Världen i en trädgård” från 16 maj – 27 september 2020. Här visualiserar scenografen Eva Canebro berättelsen om grundaren och visionären Rudolf Abelin, tiden och människorna runt honom

Läs mer