Norrvikens trädgårdar bjuder på nya upplevelser i takt med växlande årstider. Årets tema – romantik – återfinns i installationer, blommor, dekorationer och evenemang.

Stilträdgårdarna

Våra vackra trädgårdar

Norrviken är berömt för sina trädgårdar i olika stilar, skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. En visionär som inspirerades av olika länder och tidsepoker, för att sedan ge var trädgård sin egen speciella karaktär. Trädgårdarna bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Läs mer

Trädgårdskalender

Familj & Barn
Villa Abelin

Villa abelin

En historisk mötesplats

Villa Abelin ligger vackert mitt i parken. Det är platsen för vår butik, Orangeriet restaurang och Salamander café & bar. Sommarens utställningar finns också att besöka här.

Villan huserar fem konferensrum och två övernattningssviter som döpts efter Rudolf Abelins döttrar Hild och Dagmar.

Bigården

Här gör vi Norrvikens honung

Strax bakom Villa Abelin finner ni vår bigård. Där bor tusentals bin i fint snickrade bikupor, samlade kring ett lusthus. Bigården sköts av Biföreningen Lilla Båstad och med de flitiga binas hjälp produceras här Norrvikens egen honung, som kan köpas i Norrvikens butik.

Läs mer

Bigården
Köksträdgården

Växthusen

Norrvikens köksträdgård

Här odlar vi grönsaker och örter som vi kan använda i vår restaurang. Samtidigt vill vi ge dig idéer och uppslag för din egen odling.

Det ståtliga växthuset har vi skapat för speciella händelser. En perfekt inramning till den glamourösa festen, det oförglömliga bröllopet eller jubileet.

 

Våra djur

Liv & färg i trädgården

Det är inte bara växter som ger trädgården dess tjusning. Här kan du också bekanta dig med våra stiliga påfåglar och färgglada koifiskar. Visste du, att koi är en intelligent fisk som kan känna igen människor och tränas på samma sätt som delfiner? Den fridlysta och sällsynta större salamandern är däremot mer skygg och kan bara upptäckas av den skarpögde. Bakom Villa Abelin finner ni vår bigård med sina ståtliga bikupor.

Våra djur
Vår historia

Vår historia

I Rudolfs
fotspår

Norrvikens Trädgårdar är en förverkligad dröm. Rudolf Abelin var trädgårdsentusiast, hängiven folkbildare och en visionär. Till Båstad kom han 1906, sökandes efter en plats där han kunde skapa ett ”levande trädgårdsmuseum”.

Läs mer

Tematisering 2018

Romantikens år

2018 är romantikens år på Norrviken då känslor och inspiration ska genomsyra allt från upplevelser till smaker.

#romantikpånorrviken

Läs mer