På Norrviken vill vi att du ska inspireras, hänföras, överraskas och glädjas. Temat Barocken tar ut svängarna detta år och säsongen är full av spännande nyheter. Det blir ett helt barockt år.

Konstutställningar

Utställningar på Norrviken

Victoriahuset med glaspaviljonger ger plats för spännande utställare som Elsa Billgren, Agneta & Carolina Gynning och Lisa Abelsson, vars skulpturer också syns i själva trädgården.

Villa Abelin har fler olika utställningar under sommaren. Björn Persson som med fantastiskt fotografi lyckats rikta uppmärksamhet till Afrikas utrotningshotade djur.

Fernand Fonssagrives är en av de första fotograferna som formade det som kom att bli ”Beauty Photography”.

Evenemang 2019

Utställningar på Norrviken
Hasses glada trädgård

Hasses glada trädgård

Speciellt gjord för barnen

Redan för 100 år sedan påpekade Rudolf Abelin vikten av en speciell plats för barnen i trädgården.

Därför är det extra roligt att den mångsidiga artisten Hasse Andersson, nu skapat en barnsligt rolig och färgstark trädgård för barnen här på Norrviken. Den är utformad för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. En trädgård full av musik och glada överraskningar!

Läs mer

Ny trädgård

Molins

Nytt för i år, är hyllningsträdgården skapad i Ulla Molins anda av en annan välkänd profil i trädgårdskretsar, Heidi Palmgren.

Ulla var en föregångare till den moderna, funktionalistiska villaträdgården – välbekant idag, nytänkande på 60-talet. Hon förespråkade att där skulle finnas många olika rumsligheter, precis som i ett hem. Växtligheten skulle ha en tydlig stomme av bladgrönt, formstarkt och tuktat, med det fritt yviga som kontrast. Här finns mycket inspiration att ta hem till den egna trädgården.

Läs mer

Ny trädgård
Trädgårdsinspiration

Trädgårdsinspiration

Föreläsning, workshop & kurser

Kunskap får oss att växa. Under året kommer vi att bjuda in till workshops, föreläsningar och kurser som hämtat inspiration från våra trädgårdar. Vi kommer få besök av Sara Bäckmo, Cecilia Wingård , Gunnel Karlsson, Annika Christensen och Lisen Sundgren.

Läs mer

Tematisering 2019

Barockens år

Vart år hämtar vi inspiration till ett rådande tema, från en av våra stilträdgårdar på Norrviken. Med inspiration ur historien gör vi vår tolkning av barockens ideal. Med konst, musik, blomsterupplevelser, mat, dryck och mycket mer som inspirerats av barockens tidevarv.

Varmt välkomna till ett ”helt barockt” år!

#barockensår

Läs mer

Orangeriet restaurang

Vinnare!

Orangeriet restaurang serverar omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. 2018 utsågs den till årets bästa restaurang av Magasinet Skåne. Det är vi mycket glada och stolta över.

Läs mer

Orangeriet restaurang
Victoriahuset

Victoriahuset

En magisk plats som har nominerats

Det ståtliga Victoriahuset i viktoriansk stil har vi skapat för speciella händelser. Växthuset har nominerats till titeln Sveriges finaste nyproduktion 2018 av Arkitekturupproret med motiveringen att ”det går att bygga vackert även på 2010-talet”.

Läs mer