Norrvikens trädgårdar i Båstad söker erfaren Trädgårdschef  Norrvikens trädgårdar i Båstad söker erfaren Trädgårdschef 

LEDIGA TJÄNSTER

Norrvikens trädgårdar i Båstad söker erfaren Trädgårdschef 

Om oss
Norrvikens trädgårdar grundades av Rudolf Abelin. Han kom till Båstad 1906 i sitt sökande efter en plats där han kunde förverkliga sin dröm om att skapa ”ett levande trädgårdsmuseum”. Rudolfs vision vill vi förvalta och förflytta till vår samtid. Norrvikens trädgårdar kommer under överskådlig tid fortgående utvecklas genom bevarandearbete och nyskapande. Vi kommer således fortsätta att investera i både växtlighet och i människor som vill vara med och förverkliga vår vision.

Trädgårdarna besöks för att betraktas, njutas av och fungerar även som en arena för konserter, event, bröllop och utställningar. Villa Abelin som är belägen mitt i anläggningen är en unik mötesplats med sina vackra mötesrum, sviter, café & restaurang för 400 gäster.

Om tjänsten
Då vår nuvarande trädgårdschef snart går i pension söker vi nu dig med kunskapen, viljan och drivkraften att utifrån ett bevarandeperspektiv ta parken vidare in i nästa fas av vår utveckling. Under de senaste tio åren har trädgårdarna genomgått restaureringar och nya byggnader har uppförts i syfte att möta vårt ökade antal besökare.

Som trädgårdschef ansvarar du för vår höga skötselnivå och drift av parken. Du har ett direkt personalansvar med uppgifter såsom planering och samverkan av den dagliga skötseln, schemaläggning och medarbetarsamtal. Du förväntas vara aktiv i den dagliga driften såväl som i den långsiktiga planeringen av parkens framtida målbild samt gestaltning och årlig tematisering. I rollen kommer du att driva projekt utifrån övergripande planer där målet är att utveckla Norrviken till ett internationellt besöksmål. Allt utifrån ett helhetsperspektiv grundad i anläggningens historik och med ett långsiktigt perspektiv.

Vi söker dig!
Vi söker dig med tidigare erfarenhet från historiska anläggningar eller besöksträdgårdar. Du har en högre utbildning inom trädgård eller kan påvisa motsvarande kunskaper utifrån arbetslivserfarenhet. Du vill vara med i det fortsatta arbetet att bevara och utveckla vårt unika Norrviken. Du förväntas arbeta självständigt likväl som i nära samarbete med andra professioner inom olika projekt. Tillsammans driver du projekt genom samordning, samarbete och fortlöpande kommunikation med såväl interna som externa kontakter. Sammanfattningsvis innebär tjänsten att förvalta såväl som att utveckla ett stycke grönt kulturarv.

Krav:

  • Högskole-, universitetsexamen eller motsvarande erfarenhet
  • Aktuell arbetslivserfarenhet från liknade uppdrag
  • Erfarenhet från att leda och driva daglig skötsel inkl. personalansvar
  • Körkort
  • God svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • Vana att arbeta i projektform
  • Arbetat med långsiktig hållbar utveckling av gröna miljöer
  • Engelska i tal
  • Erfarenhet av guidningar eller motsvarande historiskt berättande

Varaktighet/Arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetet är fysiskt på plats i Båstad. Arbetstiden är förlagd i huvudsak på vardagar kl:07.00-16.00 men helger och kvällar förekommer. Verksamheten tillämpar årsarbetstid.

Tillträde
Vi är förberedda på att vänta in rätt person. Vår önskan är dock att ha dig på plats senast den 15 januari 2023.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev och CV till camilla@norrvikenbastad.se. Då vi tillämpar ett löpande urval skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 september 2022.

För frågor och mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Camilla Berthilsson på tel:070-899 97 68 eller nuvarande ansvarig trädgårdschef Pierre Nestlog på tel. 072-050 90 93