Välkomnandet växer Välkomnandet växer

Aktuellt

Välkomnandet växer

Datum: 1 april – 30 juni

Efter en sommar med rekordmånga besökare görs nu nya investeringar på Norrviken i Båstad.
Två entrébyggnader ska stärka barockaxeln som präglar parken, dessutom byggs en ny konsthall och en skulpturpark på området.
– Norrvikens grundare Rudolf Abelin jobbade med raka tydliga siktlinjer när han byggde upp parken och den långa axeln som går igenom hela parken förstärks nu och kommer att förlängas ändå ut till det kommande konstgalleriet Ravinen.
En av de nya entrébyggnaderna ska husera en större butikslokal av växthuskaraktär.
Här kommer våra gäster att kunna köpa antikviteter, heminredning, trädgårdsredskap och växter. Med två mindre entrébyggnader möts våra gäster av en välkomnande miljö och ett grönt entrérum för de som väntar på sitt sällskap, sin transport eller behöver vila efter en promenad i parken.
Entrébyggnaderna uppförs i vitt tegel och skiffertak, precis som på Villa Abelin. Invigning av den nya butiken blir kring midsommar.
– Med den nya entrén skapar vi både bättre arbetsmiljö och rätt förutsättningar för att kunna ta hand om många besökare som kommer samtidigt, säger Camilla Berthilsson, vd på Norrvikens trädgårdar.
Konsthallen Ravinen byggs vid infarten till Norrvikens trädgårdar, intill Bäckravinen som fått ge namn åt konsthallen. I sluttningen mot havet kommer även en skulpturpark att skapas. Byggnationen beräknas vara klar under 2021. 😊