Utställning – Hanna Wendelbo-Hansson Utställning – Hanna Wendelbo-Hansson

Evenemang

Utställning – Hanna Wendelbo-Hansson

Datum: 1 juni – 25 juni

Hanna har sedan barnsben haft Norrvikens trädgårdar som givet utflyktsmål. Varje sommarlov firades med ett besök i stilträdgårdarna. Vi är glada att välkomna våra besökare till Villa Abelin där Hanna Wendelbo-Hansson kommer visa stora delar av hennes akvareller och mönster. Inspirationen från Arts & Crafts-rörelsen har alltid varit stark för Hanna vilket tydligt återspeglas i hennes verk.

Hennes passion för blommor och mönster går inte att ta miste på när man går igenom hennes mönsterskatt. Förutom sin utställning i Villa Abelin gör hennes mönster avtryck i parken genom installationer ute i det fria.

Workshop – Blomstermandala

Hanna Wendelbo-Hansson kommer även leda en workshop under sommaren (24 augusti) med Blomstermandala som tema. En kreativ workshop där blomsterpill leder till skapandet av fantastiska mönster.

Läs mer


Om Hanna

Jag har jobbat som tapetdesigner i 18 år. Har du en tapet hemma på dina väggar är det en ganska stor chans att jag har haft ett finger med i spelet när den togs fram. Jag har jobbat för alla stora svenska tapetvarumärken, men för ett år sedan valde jag att starta eget. Här i denna utställning visar jag delar av de tapetmönster jag har ritat de senaste året.

Jag har alltid haft Arts & Craft-estetiken som en stor inspirationskälla och har studerat William Morris klassiska tapetkonst med stor entusiasm och beundran. Arts & Crafts- rörelsen kom till som en motreaktion mot industrialismen och ville lyfta fram och främja handens arbete. En tanke som jag verkligen kan relatera till. Jag kan även se att mycket av det jag skapar landar i en svensk tradition där Karin Larsson med sitt Sundborn var stilskapande.

Jag ritar alltid mina mönster för hand för att jag tror att något sker med estetiken när det får ta tid och man kan relatera skalan mot kropp och hjärta. Teknikerna jag använder är främst gouache och akvarell, jag gillar att se mönster växa fram på pappret med pensel i hand.