Micaels Stora Växthusfest  Micaels Stora Växthusfest 

Aktuellt

Micaels Stora Växthusfest 

Datum: 16 juni – 24 september

Sveriges främste festarrangör, Micael Bindefeld, inspiratör och växtälskare dukar upp till fest för sina gäster i Norrvikens gröna växthus. Micael tar sig an denna växthusfest med ett kreativt öga, med hela sitt hjärta som klappar för det nostalgiska och med en förkärlek för det egenodlade. 

Växthusfest – odling, njutning och kunskap på Micael Bindefelds vis är ingen vanlig fest. Det är en kärlekshistoria till växterna, odlandet och trädgårdens smaker. Ett lustfyllt förmedlande av kunskap som går i arv – om vikten av att både odla och skörda men också om att visa omsorg och respekt för vår jord och dess kretslopp. 

Gästerna kommer mötas av pampiga buketter med doft av svensk sommaräng, kärlek till både jord och bord, generöst uppdukat på Micael Bindefelds egendesignade servis Aspvik med inspiration från förr. Det är en lekfull och magisk värld av ätbara frukter och grönsaker som slingrar sig upp och ner och tillbaka igen. Förtjusande djungelgurkor och magnifika pumpor dinglar från väggarna. Kanske blir bifftomaterna festens huvudrätt? 

Inspiration från somrar hos mormor och morfar. Det äkta, det trygga och det varma.  Känslan av barndomens fantasifulla lekar med humlesurr i blomstrande rabatter. Det blir vackert, rustikt och elegant. Fuktigheten och doften i växthuset uppmuntrar till både inspiration och till samtal om trädgård, flärd och det som berör.

I takt med att växterna tar form från skir försommar till mogen höst förändras rummets atmosfär. Vi bär alla på kunskap och på Norrviken delar vi med oss av vår.

Låt dig omfamnas och förföras av lusten i Micaels växthusfest.

Tid

Under parkens öppettider

Plats

Erikshus

Pris

Ingår i entréavgift
Dagsentrè vuxen: 160 kr
Barn 0-18 år: fri entré
Passa på att köpa ert säsongskort och njut av Norrviken hela säsongen för endast 290 kr