I gläntornas ljus I gläntornas ljus

Aktuellt

I gläntornas ljus

Datum: 28 maj – 19 september

I gläntornas ljus – en levande saga i tre kapitel

Under 2021 tolkar tre internationellt erkända kreatörer och konstnärer Skogens år på Norrviken. Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg kommer var för sig och i samspel med varandra ta sig an temat och visa sina personliga tolkningar.

Bea Szenfeld är modeskaparen som skapat rubriker världen över för sitt sätt att skapa makalösa papperskreationer inom såväl modevärlden som på den rent konstnärliga scenen. Beas alldeles säregna och ofattbara vis att ta sig an materialet papper slutar aldrig att förundra och överraska. Vi möter hennes kreationer i Villa Abelin.

Gunnar Kaj är för många känd för sina fantastiska blomsterarrangemang till 14 Nobelbanketter men blomsteravtryck sträcker sig mycket längre än så och Gunnar har under sin karriär skapat blomsterutställningar på Drottningholms slott, Ulriksdal och Carl Larssongården för att nämna några. Hans starka kärlek till skogen visas i förtrollande blomsterinstallationer som framhäver skönheten och rikedomen i växtligheten runt omkring i parken och Erikshus.

Karin Wiberg, konstnären och skulptören som gärna använder naturen i sin presentation för sitt skapande. Hennes skulpturer har gästat såväl internationell som inhemsk scen. Karin Wibergs smått svävande luftandar befinner sig alldeles precis ovanför marken. I sällskap med hennes väsenslika skogsdjur lockar de oss in på hemliga stigar. Bland mossa och ormbunkar för de oss uppåt, mot åsens topp och ravinens djup.

Tid

Under parkens öppettider

Pris

Vuxna 150 kr, säsongskort gäller

Barn 0-18 år fri entré. Barn under 16 år måste ha vuxet sällskap.