Gynning x 2 Gynning x 2

Evenemang

Gynning x 2

Datum: 26 juli – 31 juli

GYNNING x 2 ställer ut på Norrvikens trädgårdar. Agneta Gynning visar skulptur, design och smycke och Carolina Gynning visar måleri och foto.

Agneta Gynning arbetar med skulptur i olika material från sval och stram brons och marmor till gummi. Hennes konst lyckas förena influenser av både klassiskt och modernt. Den är inspirerad av det undermedvetna och i verken ryms en konstant känsla av rörelse och liv. Agneta Gynning hade sin första utställning 1995, sedan dess har hennes arbete visats i Skandinavien, Florens, Paris, London, New York, Miami och Shanghai. Senast 2017 på Tokyo Metropolitan Art Museum och i april 2018 i Florens i Basilican of San Lorenzo.

I Sverige finner du Agnetas skulpturer både i offentlig miljö och i privata samlingar. www.agnetagynning.com

Konsten är Carolinas passion och huvudsakliga sysselsättning, men hon formger också smycken och inredningsdetaljer i det framgångsrika Gynning Design.

2014 fick Carolina i uppdrag att måla Carl Fredrik Reuterswärd revolver Non Violence: Hon kallar den Free For Peace, och genom detta är hon ambassadör för att sprida Non Violence viktiga budskap om hur man löser konflikt utan våld. 2015 blev Carolina utsedd till årets kvinnliga entreprenör. Tillsammans med Anders Åkesson har hon startat Gynning Wine. Carolina har haft flera framgångsrika utställningar både i Sverige och utomlands bland annat 2017 på Tokyo Metropolitan Art Museum och nu i april 2018 i Florens i Basilican of San Lorenzo

Carolina har skrivit flera böcker senast, My Secret Ibiza 2017 och varit programledare på tv. 2012 spelade hon huvudrollen i Jesper Ganslants film Blondie och under våren 2018 är Carolina med i två olika tv-serier, Torpederna på TV4 och Lingonligan på Tv 3. Just nu aktuell tillsammans med Carina Berg I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva”. www.carolinagynning.com

Tid

Utställningen är 26- 31 juli kl. 10-17

Agneta finns på plats dagligen och Carolina fredagen den 26 juli kl. 12-16.

Plats

Victoriahuset med glaspaviljonger

Pris

26-28 juli är utställningen en del av Hantverksmässan, entré 100 kr/ vuxen

29-31 juli gäller entré 120 kr/ vuxen eller årskort.