Groddar och skott är framtidens mat Groddar och skott är framtidens mat

Evenemang

Groddar och skott är framtidens mat

Datum: 15 september

Annika & Jonas berättar varför alla borde odla groddar och skott och hur man använder dem till den dagliga maten. Groddar och skott är inte bara pynt det är närodlade näringsbomber som man lätt gör hemma året om. Alltså klimat smart mat.

Att odlar groddar är både gott, nyttigt, enkelt, billigt och miljösmart. Det finns många olika sorters groddar och det är när man lär sig vilka som finns som man inser hur användningsbara de är. Man kan variera sin mat i oändlighet genom att kombinera dem på olika sätt. De går igenom olika groddar och skott och hur man lyckas odla fram dem på bästa sätt. Det finns lite olika metoder.

Under kursen dukar de upp ett buffébord med olika groddar och skott.
Bröd bakat på mungbönor och ett smör gjort på bönor.
De gör en spännande smoothies på plats.

Kurserna har blivit otroligt populära då ämnet ligger i tiden med klimat smart mat.

Jonas Bendroth kommer från  https://sproutly.se/
Annika Christensen är känd på @annikasnaturligating  där hon har 41 000 följare.

Tid

15 september kl. 14.00-17.00

Pris

450 kr

Anmälan

www.biljettkiosken.se/event/190915-norrviken-kurs_groddar_och_skott_ar_framtidens_mat

Plats

Victoriahuset