Trädgård & Primördagen Trädgård & Primördagen

Evenemang

Trädgård & Primördagen

Datum: 16 June

Upplev en dag då vi hyllar lokala bönder och leverantörer med vår minisaluhall och primörbuffé samt får kunskap och inspiration av inbjudna trädgårdsprofiler. Norrvikens trädgårdsmästare Sam Salmon finns i köksträdgården för att ge er sina bästa tips och besvarar frågor om odling.

Under dagen får ni även möjlighet att träffa våra biodlare, köpa med er utvalda växter och Trädgårdsverkstan är på plats med sina trädgårdsprodukter!

För barnen finns det möjlighet att ta en tur i trädgården med häst och vagn, Hasse Andersson är även på plats för att se hur det har gått med våra små busfrön!

Program

10.00 – 17.00 Trädgården öppnar
10.30 – 16.30 Salamander café och bar öppet


11.00 Vild vandring med Lisen Sundgren

Vilda växter i maten är inte bara en av världens störst växande mattrender och kokheta inom den moderna gastronomin, men också ett smart tillskott i en klimatsmart kost, gott och nyttigt. Låt maskrosor, kirskål och svinmålla frodas och ät upp dem istället för att rensa bort dem! Under vandringen guidar Lisen bland Norrvikens grönska och ni får smaka, dofta och lära er mer om hur vanliga vilda växter används till mat, hudvård och för bättre hälsa.
Visa evenemang

11.00 – 14.00 Häst & Vagn

11.30 – 15.00 Primörbuffé i Orangeriet restaurang
Denna dagen serverar Orangeriet restaurang en buffé på råvaror från trakten.
Pris för buffé: 225 kr per person inkl. kaffe
För bokning:
info@orangerietbastad.se eller via 0431-30 21 10

11.30 – 15.30 Mini-saluhall i Orangeriet restaurang
I Orangeriet restaurang bjuder vi in till en minisaluhall men lokala bönder och leverantörer. Möt bland annat Bondens skafferi, Vy dryck och Håkan Paulsson från Broddarpsgården och köp med dig dem finaste råvarorna hem!

12.30 – 13.30 Busfröna i Hasses glada trädgård
Hasse Andersson är på besök i sin glada trädgård för att se hur det har gått med våra små busfrön som såddes under påsken.

13.30 – 14.30 Den egna köksträdgården – Välkommen in i ett trädgårdssamtal

Välkommen till ett spännande trädgårdssamtal med profilerna Sara Bäckmo, Lisen Sundgren, Annika Christensen och Norrvikens egna trädgårdsmästare Pierre Nestlog.
Plats: Victoriahuset
Pris: Ingår i entrén/årskortet

15.00 – 16.30 En vild måltid – en workshop med Lisen Sundgren

Välkommen till en workshop där vi tillagar en vegetarisk måltid på superlokala råvaror från Norrvikens trädgårdar – tänk ängssyra, rödklöver, kirskål, nässlor, maskrosblad och svinmålla, kanske smyger sig våtarv och spansk körvel in också.
Visa evenemang