Photography for Africa med Björn Persson Photography for Africa med Björn Persson

Evenemang

Photography for Africa med Björn Persson

Datum: 4 July – 1 September

Björn Persson kommer att visa sina verk av afrikanska djur, och förutom en auktion där all vinst går till Zelmerlöw & Björkman Foundations arbete med att bygga skolor i Afrika, skänker han även 10% av varje såld tavla till samma ändamål.

Engagemanget har länge funnits där men på bara några få år har Björn Persson tagit sin kamp att rädda Afrikas utrotningshotade djur till en helt ny nivå. Med fantastiskt fotografi, erfarenheter och kunskap har han lyckats rikta uppmärksamhet och väckt människans vilja att agera, detta med stora framgångar både i Sverige och internationellt.

Björn är född och uppvuxen i Helsingborg men är numera bosatt i Stockholm. Hans passion för de vilda djuren väcktes när han under en period utbildades och arbetade med att vårda vilda djur som utsatts för tjuvskytte i Sydafrika. När han sedan arbetat några år som kreatör inom reklambranschen så bestämde han sig för att satsa helt på att agera till förmån för arbetet med att rädda och bevara världens vilda djur.

Flera av hans fotografier har blivit publicerade och vunnit prestigefyllda utmärkelser i internationella tävlingar och hans arbete kan ses i gallerier över hela världen. Men framför allt har hans arbete samlat in pengar som bidrar till en oerhört viktig och god sak, Till, ”The real owners of the planet”, de vilda djuren. Vilket också är titeln på hans fotobok som utgavs i limiterad upplaga under förra året.

Med sin konst vill han inspirera folk att känna längtan att engagera sig och att vilja agera. Istället för att avbilda den misär som hela tiden utspelar sig runt om i världen där vilda djur  utrotas av människan så har Björn Persson valt att hylla dessa fantastiska djur och porträttera dem i sitt esse. Ståtliga, vackra och helt oövervinneliga. Han kallar sig hellre för konstfotograf än för naturfotograf. Och det kan vi verkligen skriva under på.

Zelmerlöw och Björkman Foundation

Zelmerlöw och Björkman Foundation hjälper utsatta ungdomar i utvalda delar av Afrika hela ägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning. Tillsammans med lokala partners identifierar de unga i slummen och hjälper dem att utbilda sig samt hitta sina talanger och drivkrafter, vilket ger dem hopp inför framtiden. För när unga känner hopp bidrar de inte bara till sin egen utveckling utan även till samhällets framtid.

Visningen är ett samarbete med The PhotoGallery www.thephotogallery.se

Tid

4 juli – 1 september, kl.10-17

Plats

Villa Abelin

Pris

Entré 12o kr/ vuxen, årskort gäller