Föreläsningar, workshops & kurser Föreläsningar, workshops & kurser

Trädgårdsinspiration

Föreläsningar, workshops & kurser

Kunskap får oss att växa. Under året kommer vi att bjuda in till föreläsningar, workshops och kurser som hämtat inspiration från våra trädgårdar.Evenemang 2019

Cecilia Wingård

Cecilia Wingård

Luktärter är sommarens doftande ljuvligheter. Lär dig att odla de allra vackrast sorterna och höra om luktärtens fascinerande historia. Cecilia Wingård har just skrivit en bok om luktärter och har mycket att berätta. Dessutom fröer, plantor och bok till salu.

Tid: 21 april
Visa evenemang

Heidi Palmgren

Heidi Palmgren

Heidi Palmgren har skapat Molins på Norrviken – en hyllningsträdgård till Ulla Molins formspråk, inlyft i vår samtid. I trädgården finns bland annat ett hönshus med gård och sprättande glada höns, en vacker sittvrå för dagar då man söker lä och en lundmiljöen självklarhet i en trädgård tillägnad Ulla Molin.

Tid: 4 maj
Visa evenemang

Sara Bäckmo

Sara Bäckmo

Sara Bäckmo driver Nordens största trädgårdsblogg ”Skillnadens Trädgård” på sarabackmo.se. Hon odlar en stor köksträdgård i Småland och är nästintill självförsörjande på grönsaker året om. Sara har skrivit fyra böcker om köksträdgården och inspirerar odlare i hela landet att ta steget till att odla mer grönsaker hemma.

Tid: 16 juni
Visa evenemang

Lisen Sundgren

Lisen Sundgren

Ät upp ogräset! Nässlor, kirskål, svinmålla och många andra vilda växter som många flitigt rensar bort ur rabatter och trädgård är bra mat. Naturen är ett fantastiskt skafferi. Följ med Lisen Sundgren, örtspecialist och bekanta dig med några av våra vanligaste, vilda ätliga växter.

Tid: 16 juni
Visa evenemang

Gunnel Carlson

Gunnel Carlson

Ge barocken en chans – i din egen trädgård. Häckar och inramade rabatter, det passar ju alldeles utmärkt även i den lilla trädgården. Och innanför de strama partierna kan man låta höstens perenner bre ut sig. Var lite barock helt enkelt! Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson om en stor stil som kan passa alla. Om stilar och växter, människor och platser att inspireras av.

Tid: 1 september
Visa evenemang

Annika Christensen och Jonas Bendroth

Annika Christensen & Jonas Bendroth

Annika Christensen &  Jonas Bendroth berättar varför alla borde odla groddar och skott och hur man använder dem till den dagliga maten.

Kurserna har blivit otroligt populära då ämnet ligger i tiden med klimatsmart mat.

Tid: 15 september
Visa evenemang