Ta med släkt och vänner till Norrviken och upptäck trädgården tillsammans. Här kan alla generationer njuta av blomsterprakt, promenadslingor, kultur och event.

Promenadstigar

Stilla platser och tysta promenader

Att vandra längs åsen på Abelins promenadstig är en lisa för både kropp och själ. Slå dig ner på en bänk och lyssna till porlande vatten och fågelsång. Det här är en av parkens ”Stilla platser”. De övriga finner du på den Österländska terrassen, Vattengrottan, på den mossbeklädda stenbänken vid Abelins byst, i Rhododendronskogen och vid Kvarnen.

Och din alldeles egen stilla plats, den får bli din hemlighet.

Guidning

Berättande i trädgårdarna

Guidande visningar

Följ med på någon av våra guidade vandringar. Vi dyker ner i trädgårdshistoria, blomster och renässansens tema.

Läs mer

Familj och barn

Lustfyllt & Lekfullt

Hela trädgården är som en sagovärld med trolska träd och spännande gångar. Ett perfekt utflyktsmål för barn.

Med artisten Hasse Anderssons hjälp har vi skapat en rolig och färgstark trädgård speciellt för de yngsta besökarna – för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. Men hela trädgården är en upptäcksplats för barn, med trolska träd och dolda stigar mellan höga rododendronbuskar. Hela familjen kan också spela boule på vår nya boulebana, alldeles utanför stora entrén.

 

Familj & Barn

Upplevelser

Utställningar, musik
& hantverk

Norrviken är en unik mötesplats. Här arrangeras bilutställningar, konserter, mässor och många andra tillställningar. Norrvikendagarna med 100 -årsfirande, Jul på Norrviken och Medeltidsdagen lockar alla åldrar. Hantverksmässan är en av Skandinaviens största och Sommarkväll på Norrviken bjuder upp till dans i dagarna två.

Utställningar

Utställningar på Norrviken

Baletten föddes under renässansen och med skulptören Lisa Abelssons ”Ballerinor” skapar hon skira virvlande rörelser i Renässansträdgården. Balletto finns att skåda 9 april – 27 september.

Hannu Sarenströms trädgård blev vald till publikens favorit på CPH Garden Show 2019 och nu äntligen kommer han med sin växtutställning till Erikshus på Norrvikens trädgårdar. Välkommen till utställningen “Mina blommande trädgårdsdrömmar”. Pågår 16 maj – 27 september.

”Världen i en trädgård” – en utställning om Norrvikens trädgårdar och grundaren Rudolf Abelin, tiden, människorna bakom och runt honom. Pågår 16 maj – 27 september.

Always Audrey. Six iconic photographers. One legendary star. Pågår 29 maj – 27 september.