Ta med släkt och vänner till Norrviken och upptäck trädgården tillsammans. Här kan alla generationer njuta av blomsterprakt, promenadslingor, kultur och event.

Promenadstigar

Promenera i trädgården

 

Norrvikens vilda växtskafferi
Följ promenadstigen som passar alla nyfikna, vuxna som barn. Längs den får ni lära er mer om ätbara växter och kan provsmaka på vägen.

Svävande blomstermandala
På en av våra promenadstigar kan du möta Hanna Wendelbo-Hanssons svävande blomstermandala.

Läs mer

Vandringar
Guidning

Berättande i trädgårdarna

Guidande visningar

Följ med på någon av våra guidade vandringar. Vi dyker ner i trädgårdshistoria, blomster och temat romantik.

Läs mer

Familj och barn

Lustfyllt & Lekfullt

Hela trädgården är som en sagovärld med trolska träd och spännande gångar. Ett perfekt utflyktsmål för barn.

Med artisten Hasse Anderssons hjälp har vi skapat en barnsligt rolig och färgstark stilträdgård speciellt för de yngsta besökarna – för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. Men hela trädgården är en upptäcksplats för barn, med trolska träd och dolda stigar mellan höga rododendronbuskar. Hela familjen kan också spela boule på vår nya boulebana, alldeles utanför stora entrén.

 

Familj & Barn
Kulturupplevelser

Kulturupplevelser

Konst, musik
& hantverk

Norrviken är en unik mötesplats. Här arrangeras konserter, mässor, marknader och många andra tillställningar. Norrvikendagen, Jul på Norrviken och Medeltidsdagen lockar alla åldrar. Hantverksmässan är en av Skandinaviens största.

Konstutställningar

Utställningar på Norrviken

Hannu Sarenströms trädgård blev vald till publikens favorit på CPH Garden Show 2019 och nu äntligen kommer han med sin växtutställning till Erikshus på Norrvikens trädgårdar. Välkommen till “Min blommande trädgårdsdröm”.

Baletten föddes under renässansen och med skulptören Lisa Abelssons ”Ballerinor” skapar hon skira virvlande rörelser i Renässansträdgården.

”Världen i en trädgård” – en utställning om Norrvikens trädgårdar och grundaren Rudolf Abelin, tiden, människorna bakom och runt honom.

Konstuställningar