Ta med släkt och vänner till Norrviken och upptäck trädgården tillsammans. Här kan alla generationer njuta av blomsterprakt, promenadslingor, kultur och event.

Promenadstigar

Promenera i trädgården

Botaniska installationer ”Connection”
Botaniska installationer av blomsterkonstnären Linn Petersson.

Norrvikens vilda växtskafferi
Följ promenadstigen som passar alla nyfikna, vuxna som barn. Längs den får ni lära er mer om ätbara växter och kan provsmaka på vägen.

Svävande blomstermandala
På en av våra promenadstigar kan du möta Hanna Wendelbo-Hanssons svävande blomstermandala.

Läs mer

Vandringar
Guidning

Berättande i trädgårdarna

Guidande visningar

Följ med på någon av våra guidade vandringar. Vi dyker ner i trädgårdshistoria, blomster och temat romantik.

Läs mer

Familj och barn

Lustfyllt & Lekfullt

Hela trädgården är som en sagovärld med trolska träd och spännande gångar. Ett perfekt utflyktsmål för barn.

Med artisten Hasse Anderssons hjälp har vi skapat en barnsligt rolig och färgstark stilträdgård speciellt för de yngsta besökarna – för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. Men hela trädgården är en upptäcksplats för barn, med trolska träd och dolda stigar mellan höga rododendronbuskar. Hela familjen kan också spela boule på vår nya boulebana, alldeles utanför stora entrén.

Norrvikendagen, Jul på Norrviken och Medeltidsdagen är populära event.

Evenemang 2019

Familj & Barn
Kulturupplevelser

Kulturupplevelser

Konst, musik
& hantverk

Norrviken är en unik mötesplats. Här arrangeras konserter, mässor, marknader och många andra tillställningar. Norrvikendagen, Jul på Norrviken och Medeltidsdagen lockar alla åldrar. Hantverksmässan är en av Skandinaviens största.

Det bjuds upp till ’Dans på Norrviken’ under dagarna två. Andra tongångar spelas vid konserterna – i år bland annat av Hasse Andersson.

Evenemang 2019

Konstutställningar

Utställningar på Norrviken

Victoriahuset med glaspaviljonger ger plats för spännande utställare som Elsa Billgren, Agneta & Carolina Gynning och Lisa Abelsson, vars skulpturer också syns i själva trädgården. Elsas och Lisas installationer är inspirerade av barocken och är på plats hela säsongen.

Villa Abelin har fler olika utställningar under sommaren. ”Bilden av Garbo” av Lars Nordin, som var sommarens stora utställning på Fotografiska i Stockholm 2016.

Fernand Fonssagrives är en av de första fotograferna som formade det som kom att bli ”Beauty Photography”.

Evenemang 2019

Konstuställningar
Trädgårdsinspiration

Trädgårdsinspiration

Föreläsning, workshop & kurser

Kunskap får oss att växa. Under året kommer vi att bjuda in till workshops, föreläsningar och kurser som hämtat inspiration från våra trädgårdar. Vi kommer få besök av Sara Bäckmo, Cecilia Wingård , Gunnel Karlsson, Annika Christensen och Lisen Sundgren.

Läs mer